Đoković: Mogu pobijediti Rafaela Nadala

Polufinale Roland Garrosa

Đoković: Mogu pobijediti Rafaela Nadala

Prvi reket svijeta, Novak Đoković uvjeren je da može savladati Rafaela Nadala u polufinalu French Opena.

Španac je savladan samo jednom u osam godina, na Roland Garrosu od Robina Soderlinga dok Đoković nikada nije uspio osvojiti French Open.

Đoković je uvjeren da će meč biti težak, ali je isto tako siguran da može pobijediti sjajnog Španca.

"Imam plan igre. Imam samopouzdanja i na teren ću ući sa vjerom u sebe. Znam šta treba da bih ga savladao. Pobijedit ću", rekao je Đoković te je dodao:

"Igrao sam protiv njega ove godine u Monte Carlu na šljaci. Odigrao sam fantastičan meč i znam šta treba da uradim da bih ga opet savladao."

Pobjednik današnjeg susreta će se u finalu sastati sa pobjednikom drugog polufinala u kom se sastaju David Ferrer i Jo-Wilfried Tsonga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.