Đoković na pragu eliminacije

Tipsarević savladao prvog igrača svijeta

Đoković na pragu eliminacije

Janko Tipsarević je savladao Novaka Đokovića rezultatom 2:1 u setovima (3:6, 6:3, 6:3), u okviru trećeg kola grupe A, završnog Mastersa u Londonu i tako, svoga sunarodnjaka, doveo u tešku situaciju za prolaz u polufinale.

Prvi set je bolje odigrao Đoković, koji je u četvrtom gemu napravio break na servis Tipsarevića i do kraja sigurno sačuvao prednost za konačnih 6:3 u prvom setu.

Tokom cijelog prvog seta, Đoković je izgubio samo četiri poena na svoj servis.

U drugom setu, Tipsarević se uspijeva vratiti u meč. U šestom gemu, napravio je break, da bi Novak uzvratio rebreakom već u narednom gemu. Ipak, Tisparević ponovo na servis Đokovića pravi break i sigurno servira za osvajanje drugog seta, rezultatom 6:3.

U trećem, odlučujućem setu, Tipsarević je već na početku napravio break, a do kraja još jedan za konačnih 6:3 u trećem setu.

Bila je to prva pobjeda za Tipsarevića u četvrtom međusobnom duelu ovih tenisera i vjerovatno kraj nadanja za Đokovića da bi mogao izboriti polufinale ovoga turnira, obzirom da večeras mora čekati rasplet duela Ferera i Berdycha, gdje španski teniser mora slaviti da bi Đoković prošao dalje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.