Đoković: Najveća pobjeda u karijeri
Novak na kraju meča

Na kraju još jednog Australian Opena

Đoković: Najveća pobjeda u karijeri

M. Maksimović

Novak Đoković je osvajao Australian Open, US.Open, Wimbledon, stigao je na prvo mjesto ATP rang liste, odigrao je bezbroj velikih mečeva, nekoliko onih koji izdvajaju od ostalih. Međutim, jučerašnji trijumf u Melborneu će ostati poseban, odmah do najvećeg, prošlogodišnjeg Wimbledona.

Najduži meč u istoriji Australian Opena, meč koji je zaključio pobjedom. 5 sati i 53 minute na terenu, na presici se pojavio nešto kasnije negdje tamo oko četiri ujutro. To se može dogoditi samo u Australiji. I na kraju cermonija u stolicima, i Novak i Rafa su jedva stajali na nogama.

''Obojica poštujemo ceremonije, znamo da svi moraju nešto reći, ali mi smo bili u takvom stanju da smo morali sjesti. Hvala ljudima što su nas razumjeli, što su nam spasili noge.'' pričao je na presici nakon meča Đoković koji je bio ponosan nakon velike pobjede

''Moram reći, ponosan što sam dio istorije i što sam dio elite, sada sam u društu tenisera koji su osvajali Australian Open više puta. Moram biti ponosan kad igrama meč koji traje skoro šest sati, moram biti ponosan zbog ljudi koji su tu bili na tribinama do pola dva ujutro, na kraju pobjedom sam pred očima velikog Rod Lavera'' kaže Đoković koji je dostigao Jamesa Andersona, Adriana Quista, Matsa Wilandera i Roda Levera. Oni su po tri puta slavili na Australian Openu, samo su Wilander i Novak to napravili tri puta u Open eri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije