Đoković nakon preokreta slomio Del Potra

Prvi igrač svijeta u finalu

Đoković nakon preokreta slomio Del Potra

M. Maksimović

Novak Đoković je prvi finalista završnog turnira u Londonu.On je nakon velike borbe i preokreta pobjedio Juana Martina del potra, u tri seta, po setovima 4-6,6-3,6-2. To je bio njihov deveti međusobni duel, sedam pobjeda Đokovića, treća nakon poraza u meču za treće mjesto na OI u Londonu.

Del Potro je igrao bolje u prvom setu, Novak je previše griješio, mučio se sa drugim servisom.

prvi je zaprijetio Novak sa dvije break lopte već u prvom servis gemu Juana Martina Del Potra, ali je Argentinac nakon toga bio nedodirljiv na svoj servis.

 

Kako se bližio rasplet u prvom setu, tako je Del Potro bio sve opasniji.Već u sedmom gemu Novak promašuje lagani smeč, Del Potro ima break loptu, ne koristi je .Dva gema kasnije Del Potro je ima dvije break lopte, koristi prvu.Bez izgubljenog poena Argentinac je priveo set kraju, uzeo je 12 od posljednjih 13 poena na kraju prvog seta.

 

Mučio se Novak i na početku drugog, spašavao je dvije break lopte, nekako je spasio svoj servis gem. Izgubio je Novak servis u trećem gemu, ali tek tada počinje igrati i pogađati. Vratio je izgubljeni servis, u osmom gemu uzima servis protivnika i vrlo brzo se vraća u meč.

 

Već nakon izgubljenog prvog servis gema u drugom setu, Argentinac je počeo padati. Novak je igrao sve bolje i već na početku trećeg seta sa breakom trasira put sebi prema finalu.Duplim breakom u sedmom gemu, Đoković je ovjerio ulazak u finale.

 

Polufinale:

Novak Đoković (Srb) - Juan Martin Del Potro (Arg) 4-6,6-3,6-2 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.