Đoković: Nick je imao nevjerovatan servis

Srbijanski teniser nakon poraza

Đoković: Nick je imao nevjerovatan servis

D. Vejo

Srbijanski teniser Novak Đoković završio je pohod na odbranu Indian Wellsa, nakon što je u osmini finala turnira poražen od australijskog tenisera Nicka Kyrgiosa rezultatom 2:0, po setovima 6:4 i 7:6.

Dominacija od tri godine u kaliforniskoj pustinji završila je jutros za srbijanskog tenisera. Ponovo je koban bio Australijanac, koji je Đokovića zaustavio i na turniru u Acapulcu.

Nole je tako prekinuo niz od 19 vezanih pobjeda na pomenutom takmičenju, a krivac za to je uvijek neugodni Kyrgios koji je sjajno servirao pogotovo kada su bili najvažniji poeni, čime nije dozvolio protivniku da preokrene rezultat. 

"Uslovi su više odgovarali Nicku nego meni. On je to iskoristio. I prvi i drugi servis su mu bili nevjerovatni, udarao ih je iz sve snage te zasluženo stigao do pobjede", kazao je nakon meča Đoković.

Za srbijanskog tenisera, 2017. godina nije baš zadovoljavajuća. Novak je osvojio samo jedan turnir i to onaj u Dohi početkom januara, a od tada je odigrao još tri (Australian Open, Acapulco i Indian Wells) gdje nije uspio da stigne ni do polufinala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije