Đoković: Nije sreća samo tenis

Novak pred Wimbledon

Đoković: Nije sreća samo tenis

Nekadašnji broj 1. na ATP listi Novak Đoković rekao je pred po;etak ovogodišnjeg Wimbledona da sva sreća na svijetu nije samo u igranju tenisa i pobjeđivanju.

Novak je već i ranije imao ovakve izajeve, pa su se navijači odmah uplašili da je digao ruke i od Wimbledona, ali to vjerovatno nije ni blizu istine. 

Novak je prije nekolikod dana osvojio turnir u Eastebourneu iz serije 250 i tako najavio da bi na ovogodišnjem Wimbledonu mogao napraviti dobar rezultat.

"Iz ove perspektive djeluje mi kao dobra odluka da igram Eastebourne. Nisam igrao mnogo turnira sedmicu dana prije Grand Slamova, ali sam sada odlučio da to uradim jer sam osjetio da mi fali mečeva generalno. To posebno važi za travu, jer je potrebno vremena da se naviknete na ovu podlogu", rekao je Novak pa nastavio:

"Kada vam ide dobro u ovom slučaju u tenisu, kada sam konstantno pobjeđivao i dominirao tenisom, onda sam bio sretan, ali sam osjećao da se sve vrti oko tenisa. Neke druge stvari su trpile. Ranije sam bazirao svu svoju sreću na osnovu pobjeda u tenisu. Danas to rade mnogi sportisti. Sada se trudim da ne radim to, ne zato što mi nije stalo. Naravno da bih volio da dobijem svaki meč, ali sada ne mislim da je to esencijalno da bih bio sretan. Imam drugačiji pristup, ali sam i dalje tu, i dalje sam motivisan", rekao je Novak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi