Đoković osvojio Dubai
Đoković slavio u Dubaiju

Završen turnir u UAE-u

Đoković osvojio Dubai

Novak Đoković stigao je do prvog trofeja u 2009. godini. Srbijanski teniser, kojem je ovo bila 12. naslov u karijeri, nadigrao je u finalu ATP turnira u Dubaiju Španca Davida Ferrera.

Bio je to dobar meč, ali u kojem je treći igrač svijeta dominirao od početka do kraja pa je za razliku od četvrtfinala i polufinala ovaj put slavio sa 2:0. Bilo je 7:5 i 6:3.

Đoković je za pobjedu u Dubaiju dobio 383.000 dolara i 500 ATP bodova, ali je  napravio odličnu uvertiru za Davis cup meč između Španije i Srbije koji se igra narednog vikenda i u kojem će se najvjerovatnije ponovo sastati sa Ferrerom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.