Đoković: Ovaj trijumf će biti dobar za moje samopouzdanje
Foto: EPA

Nole nakon teškog trijumfa protiv Simona

Đoković: Ovaj trijumf će biti dobar za moje samopouzdanje

D. Rakanović

Srbijanski teniser Novak Đoković izjavio je nakon prolaska u treće kolo Mastersa u Monte Carlu da se nikoga ne boji i da će ovaj trijumf biti dobar za njegovo samopouzdanje.

Đoković je došao do veoma teške pobjede protiv Francuza Gillesa Simona sa 2:1, po setovima 6:3, 3:6, 7:5.

"Nikoga se ne bojim. Optimista sam, što se tiče mojih rezultata na turniru. Tako je gdje god da odem, stekao sam to pravo zbog svega što sam postigao u karijeri. To se nikada neće promjeniti. Uvijek ću željeti da pobijedim u svakom meču, na svakom turniru koji igram. Sa takvim razmišljanjem sam došao do nivoa gde sam sada", rekao je Đoković. 

Francuz je u odlučujućem setu servirao za meč, ali je Đoković uspio uzeti brejk, a zatim i vezati dva gema te doći do 7:5. 

"Igrao sam solidan tenis set i po. Imao sam kontrolu, ali sam onda počeo da pravim neiznuđene greške, on je manje griješio i sve se okrenulo. Nisam igrao kao tokom prvih 45 minuta meča, više sam rizikovao i griješio. Treći set je mogao i drugačije da se završi. On je bio dva ili tri poena od pobjede. Uspio sam da se izvučem iz teške situacije. To je vjerovatno najbolja stvar koju sam uradio. Sjajno je kako sam se izborio sa ovim izazovom, mada nisam igrao kako sam želio, na nivou na kom sam želio. Ali, ovaj trijumf će biti dobar za moje samopouzdanje, siguran sam da će mi pomoći na mentalnom planu", zaključio je Đoković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi