Đoković pobijedio Zvereva, ali ostao bez finala turnira u Beogradu

Napravio uslugu Krajinoviću

Đoković pobijedio Zvereva, ali ostao bez finala turnira u Beogradu

Prvi reket svijeta Novak Đoković pobijedio je Nijemca Alexandera Zvereva sa 2:1 u setovima u susretu 3. kola Adria Toura u Beogradu, ali bez obzira na pobjedu ne ide u finale iz grupe A već je tamo poslao Filipa Krajinovića. 

Nakon Noletove pobjede on Zverev i Krajinović imali su isti broj bodova ali zbog ukupnog gem količnika Krajinović ide u finale.

To mu je omogućio Đoković jer je slavio s 2:1 u setovima a da je bilo koji drugi rezultat bio na snazi na kraju bi Đoković ili Zverev išli dalje.

Kao četvrtoplasirani u ovoj grupi nastup u Beogradu završio je Viktor Troicki koji je doživio tri poraza.

Dodajmo i to da je Nole danas slavio sa 4:0, 1:4 i 4:2.

Nešto kasnije u toku dana bit će poznat i protivnik Krajinoviću u finalu i to nakon što se završi meč između Grigora Dimitrova i Dominica Thiema. Taj duel iz grupe B počinje vrlo brzo.

Finale je na rasporedu večeras od 20.00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije