Đoković počistio Monfilsa

Rodžers Cup u Montrealu

Đoković počistio Monfilsa

Novak Đoković nastavlja da teroriše rivale, a nova žrtva bio je Francuz Gael Monfils u četvrfinalu turnira Masters serije u Montrealu.

Đoković je nešto slabije počeo meč, a onda je krenula furija. Dobio je 10 od poslednih 11 gemova, u jednom trenutku je imao 21:5 u poenima i sve se završilo za samo 73 minuta. Čak se i Monfils smijao i od cijelog meča je napravljen pravi šou jer neizvesnosti nije bilo. Srbijanski teniser ove sezone ima 52 pobjede i 1 poraz, a u okviru Master Serije nije poražen jer je osvojio četiri turnira i vjerovatno će i peti. I drugi Srbijanac i to Janko Tipsarević se plasirao u polufinale i to pobjedom nad odličnim Čehom Berdychom.

Rezultati četvrfinala:
Đoković (1, Srbija) - Monfils (5, Francuska) 2:0 (6:2, 6:1)
Tsonga (13, Francuska) - Almagro (8, Španija) 2:0 (6:4, 6:4)
Fish (6, SAD) - Wawrinka (14, Švajcarska) 2:1 (6:3, 6:7, 6:0)
Tipsarević (Srbija) - Berdych (7, Češka) 2:0 (6:4, 6:4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.