Đoković "pomeo" Federera

Australian Open

Đoković "pomeo" Federera

Adnan Beganović

Prvi finalist Australian Opena je srbijanski teniser Novak Đoković, koji je u polufinalu rezultatom 3:0 po setovima savladao Švicarca Rogera Federera.

Srbijanski teniser je u svim elementima teniske igre nadigrao nekada najboljeg svjetskog tenisera.

Prvi set nije nagovještavao laganu pobjedu Đokovića. Srbijanski teniser došao je do vodstva tek u 13 igri.

U drugom setu vidjeli smo pravu dramu. Đoković je na samom početku seta oduzeo servis Federeru, no Švicarac se brzo vraća i u samu završnicu ulazi sa breakom. Međutim, pri vodstvu od 5:2 Federer je popustio, što Đoković koristi i sa četiri uzastopna gema dolazi do ogromne prednosti.

U trećem gemu, trećeg seta Đoković pravi break, te tako dolazi na korak do pobjede. Odmah u narednom gemu Federer je opasno zaprijetio, no na 0:30 srbijanski teniser, prije svega sjajnim servisima uspjeva se vratiti, te samim tim i potvrditi break.

U osmom gemu Federer uspjeva oduzeti servis Đokoviću i tada se činilo da se Švicarac vraća iz "mrtvih". Međutim, već u narednom gemu Đoković ponovo pravi break, da bi potom na svom servisu potvrdio veliku pobjedu.

U finalu prvog Grand Slama Đoković će igrati sa boljim iz duela Murray - Ferrer.

Australian Open:

Federer - Đoković (6:7, 5:7, 4:6)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.