Đoković “pomeo” Tsongu
Novak Đoković osvetio se Tsongi za posljednja četiri poraza

ATP Masters u Miamiju

Đoković “pomeo” Tsongu

Novak Đoković i Roger Federer postali su prvi polufinalisti ATP Mastersa 1000 u Miamiju. Srbijanski teniser, koji je u prethodna četiri međusobna duela poražen od Jo-Wilfreda Tsonge, Francuzu se revanširao na najbolji način.

Bilo je 6:3 i 6:4 za trećeg igrača svijeta koji je izašao iz male krize u koju je zapao krajem 2008. i početkom 2009. godine. Tsonga je od Đokovića izgubio samo u Australiji 2008, da bi u Bangkoku, Parizu, Šangaju (2008.) i Marseilleu (2009.) Francuz bio uspješniji.

“Moram biti zadovoljan jer sam se u poslednja četiri navrata užasno namučio. Igrao sam svoju igru i čekao priliku da dođem do breaka”, kazao je Đoković.

Federer je upisao 17. pobjedu u 19. međusobnom ogledu sa Roddickom. Za dva sata i tri minute igre Švajcarac je slavio sa 6:3, 4:6, 6:4. Iako je 12.500 gledalaca na centralnom terenu zdzšno bodrilo svog ljubimca, Federer je pokazao da je u ovom trenutku za nijansu kvalitetniji. To je ta nit koja ga je uvijek izdvajala od ostalih…

Rezultati
Đoković (Srbija, 3) - Tsonga (Francuska, 10) 6:3, 6:4, Federer (Švajcarska, 2) - Roddick (SAD, 5) 6:3, 4:6, 6:4.


 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.