Đoković ponovo počeo da jede meso
Foto: EPA

Otkrio Bogdan Obradović

Đoković ponovo počeo da jede meso

Srbijanski teniser Novak Đoković je, prema riječima Bogdana Obradovića, odbacio dijetu i počeo ponovo da jede meso. 

Ovu informaciju bivši selektor Davis Cup reprezentacije Srbije je potvrdio u razgovoru za španski As, a ostaje da se vidi kakav će efekat to u narednom periodu izazvati kod nekada najboljeg tenisera na svijetu. 

"Novak ponovo jede meso, što je dobro. Vidjet ćemo sada kako će da reaguje", izjavio je Obradović, te se osvrnuo na period u kojem je Nole promijenio mnogo toga u svojoj rutini. 

"Prošle godine nedjeljama nije igrao, smanjio je treninge. Onda je počeo sa čudnim načinom ishrane, više je meditirao nego udarao lopticu. Prekinuo je sa rutinom, a u tenisu, promjena reketa može da vam promijeni igru. Onda zamislite kako je kad promijenite kompletan pristup", istakao je Obradović. 

U nekoliko navrata Đoković je isticao je pomoću svoje dijete izgubio nekoliko kilograma i da mu je pomogla da njegovi pokreti postanu brži i određeniji. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti