Đoković ponovo 'puca' od samopouzdanja: Na najvišem sam nivou, spreman sam za US Open

Srbijanski teniser

Đoković ponovo 'puca' od samopouzdanja: Na najvišem sam nivou, spreman sam za US Open

Srbijanski teniser Novak Đoković ponovo 'puca' od sampouzdanja.

Popularni Nole je bio u ogromnim problemima prošle i početkom ove godine, ali je sve to uspio da riješi i da ponovo postane jedan od najboljih tenisera svijeta.

Nakon što je osvojio Wimbledon i Masters u Cincinnatiju, jasno je da će ponovo biti u redu prva dva ili tri favorita na narednom Grand Slamu, US Openu.

"Iza mene je težak period. Bio sam povrijeđen zbog čega sam propustio drugi dio prošle sezone. Nisam igrao ni US Open prošle godine zbog povrede što mi je prvi propušteni Grand Slam u posljednjih 15 godina", rekao je Nole i dodao:

"Vrlo sam sretan što sam se vratio i što sam uspio da se oporavim. Trenutno sam spreman da igram na najvišem nivou, da igram svoj najbolji tenis i da se na najbolji način spremim za US Open".

Podsjetimo, Đoković je turnir u New Yorku osvajao dva puta tokom karijere - 2011. i 2015. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi