Đoković ponovo stari, lako do osmine finala Roland Garrosa

Nova pobjeda Novaka

Đoković ponovo stari, lako do osmine finala Roland Garrosa

E. Škorić

Srbijanski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala Roland Garrosa.

Đoković je danas u 3. kolu bio bolji od Roberta Bautiste-Aguta nakon nepunih četiri sata igre, a bilo je 6:4, 6:7, 7:6, 6:1.

Đoković se očigledno budi i vraća na staro, pa je nakon laganih pobjeda u prva dva kola i danas poprilično lagano došao do trijumfa nad Špancem, koji itekako zna da bude opasan na šljaci.

Novaku je bio dovoljan jedan brejk u prvom setu i to u 10. gemu za konačnih 6:4. U drugom setu dva brejka, po jedan na obje strane, a u taj-brejku Španac dolazi do izjednačenja.

Iako je vodio 3:1 u trećem setu i servirao kod 5:3, Bautista je dopustio Đokoviću da se vrati, a Srbin u taj-brejku stiže do novog seta i vodstva 2:1.

U odlučujućem setu Đoković lako dolazi do 3:0, ali kod 5:2 nije iskoristio servis za meč, no svejedno je potom došao do pobjede u narednom gemu u kojem je došao do još jednog brejka.

U osmini finala Đokovića čeka Verdasco, kojki je malo ranije s 3:0 razbio Dimitrova.

Japanac Kei Nishikori je sa 6:3, 6:1, 6:3 nadigrao Gillesa Simona i njegov naredni rival bit će najvjerovatnije Dominic Thiem, koji ima zasad prednost protiv Italijana Berrettina.

Roland Garros, 3. kolo:
Bautista - Đoković 4:6, 7:6, 6:7, 2:6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi