Utučeni Novak Đoković priznao: "Ovo je moj najgori meč"
Nije mu bilo lako nakon poraza od Sinnera. FOTO: EPA

Nakon poraza od Sinnera

Utučeni Novak Đoković priznao: "Ovo je moj najgori meč"

Esmer Oštraković

Novak Đoković izgubio je u polufinalu Australian Opena, a posebno je bio razočaran sa svojom igrom na ovom meču.

Jasno je i samom Đokoviću da je na ovom meču Jannik Sinner bio dosta superiorniji i da je na kraju zasluženo slavio.

"Ovo je bio moj najgori meč, nije mi ugodno igrati ovako. Nivo mog tenisa nije bio dobar, pokušavao sam, ali nije išlo.

Nisam se pronašao u ove dvije sedmice osim na te neke momente. Uvijek od sebe očekujem najbolje, ali ovaj put to nije bilo tako.

Poraz ne znači početak kraja, ali se nadam da ću imati prilik da se vratim još jednom i da osjetim ove emocije", rekao je Đoković o svojoj igri.

Oglasi

Govorio je zatim o Roland Garrosu.

"Postoje neki igrači koji su favoriti prije nekih drugih. Ako Nadal igra on je uvijek favorit za Roland Garros, a onda idu Alcaraz i Sinner".

Šest godina Đoković nije izgubio.

"Imam zbog čega biti ponosan. Nekada je niz morao da završi. Dao sam što sam mogao i izgubio sam od nekog ko je danas bio bolji od mene. Melbourn će uvijek biti poseban grad i onaj gdje sam imao najviše uspjeha".

Đoković protiv Sinnera nije imao "break" šansu.

"Servirao je sjajno, ali ja sam mnoge stvari radio pogrešno. Moj govor tijela, kretnje po terenu, jednostavno me dominirao sa servisom. Stavio je mnogo pritiska na mene svojim sjajnim servisima", završio je Đoković.

Top Komentari

BosanskaSvedska
Uvjek imas traktor na struju!
4 2
DOKTOR_GAZ_
Glavu gore NAJBOLJI u ISTORIJI..
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi