Đoković: Potrebno mi je što više mečeva zbog samopouzdanja

Đoković: Potrebno mi je što više mečeva zbog samopouzdanja

Srbijanski teniser Novak Đoković kaže da je spreman za nastup a Masters turniru u Rimu koji je startao danas. 

"Trenirao sam, a moj ručni zglob nadgledali su stručnjaci, nekoliko doktora i moj fizioterapeut rekli su da sam spreman da se vratim igranju turnira". 

"Spremniji sam sigurno nego prije sedmicu dana“, rekao je Đoković na pres konferenciji uoči početka turnira. 

"Bila je krupna odluka da ne odem u Madrid, ali odlučio sam da ne rizikujem kako ne bih ugrozio svoj nastup na sljedećim turnirima. Nisam želio da povreda postane hronična, ručni zglob uvijek je na udaru kod tenisera, koji udari hiljade loptica dnevno". 

Novak Đoković je u prvom kolu turnira bio slobodan, a protivnik u drugom kolu mu je češki veteran Radek Stepanek. 

"Nadam se da ću biti fizički i mentalno svjež. Ne volim da propuštam velike turnire. Nisam bio povrijeđen posljednjih pet godina, ali ova povreda odvojila me je od terena". 

"To što sam propustio Madrid možda će uticati na moj prvi meč sa Stepanekom. Potrebni su mi mečevi na šljaci kako bih dobio na samopouzdanju", rekao je osvajač rimskog Mastersa 2008. i 2011. godine. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.