Đoković preko Del Potra do četvrtfinala

ATP Acapulco

Đoković preko Del Potra do četvrtfinala

D. Vejo

Srbijanski teniser Novak Đoković plasirao u četvrtfinale turnira u Acapulcu (Meksiko) nakon što je savladao 32. igrača svijeta Argentinca Martina Del Potra rezultatom 2:1, po setovima je bilo (4:6, 6:4 i 6:4).

U meču koji je trajao dva sata i 40 minuta, drugi teniser svijeta pružio je dosta dobro izdanje, uprkos tome što je izgubio prvi set. 

I jedan i drugi ušli su u prvi set sa velikom dozom opreza. Izjednačen tenis igrao se sve do rezultata 4:4, kada se Argentinac raspucao te tako nakon 50 minuta igre poveo sa 0:1.

Međutim, srbijanski teniser se budi u drugom setu, kojeg i teže nego očekivano rješava u svoju korist (6:4) za 1:1.

Otišlo se u treći set. Ponovo je publika gledala neizvjestan tenis, sve do rezultata 4:4 kada Đoković uzima stvar u svoje ruke. Iskoristio je drugu meč loptu, te na kraju zasluženo slavio.

Prvi nosilac na turniru Novak Đoković, za protivnika u četvrtfinalu takmičenja imat će Australijanca Nicka Kyrgiosa koji je nakon dva seta savladao Amerikanca Donalda Younga.

ATP Acapulco, rezultati:

Nishioka - Thompson 2:1 (6:4, 3:6 i 6:0)

Ćorić - Čilić 1:2 (3:6, 6:2 i 3:6)

Johnson - Escobedo 2:0 (7:6 i 6:3)

Lorenzi - Nadal 0:2 (1:6 i 1:6)

Thiem - Mannarino 2:0 (7:5 i 6:3)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi