Đoković preko Pouillea do polufinala Tokija

Prvi reket svijeta slavio bez problema

Đoković preko Pouillea do polufinala Tokija

Srbijanski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale ATP turnira u Tokiju nakon što je prije nekoliko minuta porazio Francuza Lucasa Pouillea sa 2:0 u setovima.

Đokoviću je ovo povratnički turnir nakon što se oporavio od povrede ramena i za sada mu ide vrlo dobro obzirom da je sva tri dosadašnja meča dobio bez izgubljenog seta.

Danas je bio veliki favorit protiv 24. tenisera svijeta i tu ulogu je oporavdao na terenu bezu većih problema.

Đoković je prvi set dobio sa 6:1 nakon što je napravio dva brejka, da bi u drugom izgubio jedan gem više, ali bez problema slavio.

On će u narednoj fazi turnira igrati protiv boljeg iz meča David Goffin - Hyeon Chung. Taj susret je na rasporedu od 12.00 sati.

ATP Tokio, četvrtfinale:

Đoković - Pouille 2:0 (6:1, 6:2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi