Đoković presretan zbog uvjerljive pobjede nad Thiemom

Đoković presretan zbog uvjerljive pobjede nad Thiemom

Edmir Škorić

Novak Đoković pomeo je Dominica Thiema na putu do finala Mastersa u Rimu.

Srbin je nadigrao Austrijanca sa 6:1, 6:0 za sat vremena, a u finalu će igrati protiv Alexandera Zvereva.

"Bez sumnje najbolja igra. Šta da kažem? Bio sam zadovoljan i sretan tokom svakog minuta koji sam proveo na terenu danas, čak i protiv Del Potra. Sa Thiemom sam odigrao savršen meč. Sve što sanm planirao sam ostvario, i više od toga", rekao je Đoković.

"Kada igraš protiv igrača kao što je Dominic moraš da ga izvučeš iz njegove "udobne" zone, moraš da promijeniš dužinu udarca, tempo, da igraš raznovrsno. To sam uspeo da uradim od početka i oduzmem mu igru. Nisam mu dozvolio da pronađe ritam", analizirao je meč Đoković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi