Đoković prošao u tri, Nieminen iznenadio Del Potra

Na kraju dana

Đoković prošao u tri, Nieminen iznenadio Del Potra

M. Maksimović

Novak Đoković je u svom stilu izborio plasman u četvrtfinale Monte Carla. Nakon preokreta u tri seta, pobjedio je Juana Monaca 4-6, 6-2, 6-2.Treće iznenađenje, na kraju dana napravio je Jarkko Nieminen.

Argentinac je u prvom setu rano došao do breaka kojeg je ispustio u osmom gemu. Ipak, Šoković nije igrao na visokom nivou u tom prvom setu, pa je još jednom izgubio servis. Juan Monaco je iskoristio drugu set, nakon čega je Đoković tražio pomoć dežurnog doktora.

 

U jednom trenutku se Novak uhvatio za zglob, ali je rezultatski bolje stajao nego na početku drugog. Sa jednim breakom, Đoković je poveo 3-0, Monaco se vratio na 3-2, ali je sa tri vezana gema, Novak izjednačio na 1-1. Monaco se nakog gubitka drugog seta više nije mogao vratiti, pa je Novak ipak nešto lakše stigao do seta za pobjedu.

 

Dan je na kraju završio još jednim iznenađenjem.Iskusni Jarkko Nieminen je nakon velike borbe eliminisao petog nositelja Juana Martina Del Potra. Finac je dobio prvi set, Del Potro drugi, nakon čega je Argentinac stigao do breaka u trećem.31-godišnji Nieminen se nije predao, vratio je break i na kraju slavio u tie breaku 7-4.

 

Osmina finala:

Novak Đoković (Srb,1) - Juan Monaco (Arg,14)  4-6,6-2,6-2 

Jarkko Nieminen (Fin) - Juan Martin Del Potro (Arg,5) 6-4, 4-6,7-6 (4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.