Đoković rutinski savladao Kokkinakisa

Nastavio pohod ka tituli

Đoković rutinski savladao Kokkinakisa

Novak Đoković pobjedom nad Australijencem Thanasijem Kokkinakisom plasirao se u osminu finala Roland Garrosa i tako stigao na korak od projektovanog duela sa Rafaelom Nadalom.

Prvi teniser svijeta na terenu "Filip Šatrije" slavio je sa 3:0 po setovima (6:4, 6:4, 6:4) i bez većih problema je nadigrao Kokkinakisa.

Srbijanski teniser 19-godišnjem tinejdžeru iz Australije nije dozvolio nijednu šansu za brejk, pa je tako kontrolisao meč od samog početka i bila su mu potrebna samo tri brejka da slavi. 

Đoković je statistički odigrao odličan meč, a u osmini finala igrat će protiv boljeg iz duela Richarda Gasqueta i Kevina Andersona. Ukoliko uspješno preskoči i tu prepreku, u četvrtfinalu bi trebao da se sastane sa braniocem trofeja Rafaelom Nadalom, što svi ljubitelji tenisa s nestrpljenjem očekuju. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.