Đoković sa lakoćom
Đoković igra odlično u Njemačkoj

ATP Halle

Đoković sa lakoćom

Da sebi nije dopustio opuštanje Novak Đoković, srbijanski teniser, sigurno bi ubjedljivije i lakše od 6:1 i 6:4 nadigrao Jurgena Melzera u četvrtfinalu Hallea, turnira na travnatoj podlozi koji se igra za nagradni fond od 750.000 eura.

Imao je Đoković break priliku pri rezultatu 4:1 u drugom setu, ali se Austrijanac spasio da bi zatim stigao do 4:4. No, bilo je to sve što je mogao uraditi u duelu sa raspoloženim Đokovićem.

U ostalim mečevima četvrtfinala, Kohlschreiberu i Haasu su pripali njemački dueli sa Beckom, odnosno Zverevim, dok je raspoloženje domaće publike pokvario Belgijanac Olivier Rochus koji je nadigrao Beckera sa 2:1 u setovima.

Rezultati
Novak Đoković (SRB)[2] - Jurgen Melzer (AUT)[7] 6:1, 6:4, Philipp Kohlschreiber (NJEM) - Andreas Beck (NJEM) 3:6, 6:3, 6:3, Olivier Rochus (BEL) - Benjamin Becker (NJEM) 6:7(4), 6:3, 6:3, Tommy Haas (NJEM) - Mischa Zverev (NJEM) 7:6(5), 6:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.