Đoković se mučio, Verdasco neumoljiv, kraj za četvrtog nositelja

Wimbledon

Đoković se mučio, Verdasco neumoljiv, kraj za četvrtog nositelja

Edmir Škorić

Ni današnji dan na Wimbledonu nije protekao bez iznenađenja.

Kevin Anderson, osmi igrač svijeta i četvrti nositelj, poražen je od Argentinca Pelle sa 6:4, 6:3, 7:6. Južnoafrički teniser bio je postavljen za velikog favorita, a na kraju nije osvojio nijedan set.

Tako je Miloš Raonić dobio lakšeg rivala u osmini finala. Kanađanin je još danas sa 7:6, 6:2, 6:1 eliminisao Amerikanka Opelu.

Benoit Paire je izbacio Jirzija Veselog u četiri seta, dok je Bautista nadigrao Kačanova sa 6:3, 7:6, 6:1.

Novak Đoković nije, kako se možda očekivao, lako došao do pobjede nad Poljakom Hurkaczom. Novak je prvi set dobio sa 7:5, ali je drugi izgubio u taj-brejku.

Ipak, ubrzo je shvatio da je vrag odnio šalu, pa je sa 6:1, 6:4 riješio svog rivala i u narednoj rundi igra protiv pobjednika meča Auger-Aliassime - Humbert.

Fernando Verdasco na iskustvo - dobio je Fabbiana u tri seta, s tim da je Brazilac u zadnjem poenu napravio duplu grešku i tako počastio Španca prolazom dalje. Verdasco je slavio sa 6:4, 7:6, 6:4.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi