Đoković senaziconalno ispao u Monte Carlu!

Potpuno iznenađenje

Đoković senaziconalno ispao u Monte Carlu!

A. Čaušević

Ogromno iznenađenje viđeno je u osmini finala Mastersa u Monte Carlu.

Novak Đoković je poslije dva sata velike borbe senzacionalno ispo od Daniela Evansa i to sa 2:0 u setovim. Bilo je 4:6, 5:7.

Meč je počeo sa dva breaka Britanca, ali je srbijanski teniser uzvratio istom mjerom i izjednačio na 4:4. U devetom gameu Evans ponovo oduzima servis, da bi u narednom potvrdio svoj i uzeo prvi set.

Na startu drugog dijela Đoković prvi pravi break, ali se danas sjajni Evans nije predavao, prvo je napravio reberak, a zatim i spasio set loptu u desetom gameu.

Evans u 11. gameu koristi drugu break loptu, odlazi na 6:5 te u narednom sigurnom id obrom igrom potvrđuje zaista veliku pobjedu portiv prvog reketa svijeta.

Ovo je Đokoviću bio prvi poraz u ovoj godini nakon deset uzastopnih pobjeda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi