Đoković : Siguran sam u sebe
Đoković je blizu ponavljanja 2008.godine

Nakon drugog uzastopnog finala na Grand Slamu

Đoković : Siguran sam u sebe

M. Maksimović

Novak Đoković je na putu da ponovi 2008.godinu. Prije tri godine je u polufinalu Australian Opena savladao Rogera Federera u tri seta. Te godine je Novak u finalu sredio i Francuza Tsongu, osvojio je svoj jedini Grand Slam u karijeri.To je bilo posljednje finale na Grand Slamu bez Rogera ili Rafe.

Danas je Đoković imao manje neforsiranih pogrešaka, forsirao je ''duboke'' lopte, Roger nije mogao, vrlo rijetko je imao priliku krenuti naprijed. U nekim poenima je Đoković držao lopticu u igri sa osnove, Federer je bio taj koji je u takvim situacijama više griješio, nekada poput početnika, na bekhendu je udarao ramom rekete, loptice su oišle daleko u aut.Novak je bio precizniji, znao je napasti kada je trebalo, kada se izvlačio kod 2-5 u drugom setu.

''U drugom setu sam gubio 5-2, ko zna šta bi bilo da sam izgubio taj.Osjećao sam pritisak, ali sam znao da moram napasti.Ovo je bio jedan od mojih najboljih mečeva u karijeri.Ovo je turnir na kojem imam nekako poseban osjećaj kada igram.Tu su navijači iz mnogih zemalja, stvara se jedna prava atmosfera kao na fudbalskim utakmicama'' kaže Novak koji sada čeka boljeg iz meča Andy Murray - David Ferrer. Protiv Federera je u dvadesetom meču upisao sedmu pobjedu, protiv Murraya je igrao sedam puta, zadnji put ga pobjedio u Monte Carlu 2008.godine, protiv Ferrera vodi 5:4

Drago mi je što ću sutra gledati taj meč iz kreveta uz porciju kokica. David je odigrao fantastičan meč protiv Nadala, premda se Rafa očigledno mučio.Obojica su, Ferrer i Murray, u izvrsnoj formi. Andy je ovdje, na ovom terenu, u posebno dobroj formi. Bit će to finale Grand Slama, tako da se svašta može dogoditi.Ja vjerujem u sebe'' kaže Đoković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.