Đoković siguran za novo finale u Wimbledonu

Juri treći naslov u Londonu

Đoković siguran za novo finale u Wimbledonu

Edmir Škorić

Novak Đoković očekivano je savladao Richarda Gasqueta (7:6, 6:4, 6:6) i plasirao se u finale Wimbledona, trećeg Grand Slama u sezoni.

Nakon što je u četvrtfinalu u tri seta savladao Marina Čilića, prvi reket svijeta i u polufinalu je bez izgubljenog seta stigao do pobjede, pa sada čeka protivnika u finalu, a saznat ćemo ga nakon duela Andy Murray - Roger Federer, koji se igra malo kasnije.

Novak je odmah na startu meča imao 2:0 pošto je napravio brejk u drugom gemu, ali se Gasquet vratio brejkom već u narednom, trećem gemu. I jedan i drugi su bili sigurni na svom servisu, pa se igrao dodatni gem. Novak je bio uspješniji u taj-brejku.

Već na otvaranju drugog seta brejk Đokovića, koji je prednost zadržao do kraja. 

U trećem gemu trećeg seta novi brejk srbijanskog tenisera, što mu je ponovo bilo dovoljno obzirom da Francuz nije uspijevao da vrati istom mjerom. 

Ovo je bio njihov 13. duel i 12. pobjeda Đokovića, a Gasquet je jedini put slavio 2007. godine.  Đoković juri svoj treći naslov u Londonu poslije pobjeda u 2011. i 2014. godini, te ukupno 12. titulu na Grand Slam turnirima.

Wimbledon, teniseri, polufinale:
Đoković (Srb)- Gasquet (Fra) 7:6, 6:4, 6:4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.