Đoković slavio protiv Čilića, favoriti bez problema

Treće kolo Roland Garrosa

Đoković slavio protiv Čilića, favoriti bez problema

Roland Garros nastavio se danas balkanskim duelom u 1/32 finala u kojem je Đoković savladao Čilića sa 3:1.

Đoković je bolje otvorio meč i relativno lako uzeo prva dva seta, dok je u trećem Čilić slavio nakon tie breaka. U četvrtom setu vidjeli smo povratak Čilića koji je prokockao servirs za izjednačenje na 5:5, ali je drugi reket svijeta bio prisebniji i tako slavio pobjedu.

Federer je savladao Tursunova također sa 3:1, i baš poput Đokovića taj jedan set izgubio u tie breaku. Najuvjerljivi je bio Gulbis koji je pobijedio Stepaneka sa 3:0.

Trenutno su na terenu još neka velika imena svjetskog tenisa, a prava drama se za sada odvija u duelu Robreda i Isnera koji su u prva dva seta otišli u tie break. Oba je na kraju osvojio Isner, a zanimljivo je da je prvi okončan rezultatom 15-13 za Amerikanca.

Roland Garros, 1/32 finala

Đoković - Čilić 3:1 (6:3, 6:2, 6:7, 6:4)

Federer - Tursunov 3:1 (7:5, 6:7, 6:2, 6:4)

Gulbis - Stepanek 3:0 (6:3, 6:2, 5:7)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije