Đoković sportista godine u Srbiji

Đoković sportista godine u Srbiji

Edmir Škorić

Olimpijski komitet Srbije je za najboljeg sportistu u 2010. godini proglasio Novaka Đokovića, dok je svjetska šampionka u streljaštvu Zorana Arunović najbolja srpska sportiskinja u godini na izmaku.

Za najbolju mušku ekipu proglašena je odbojkaška reprezentacija Srbije koja je osvojila bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu, dok su srpske odbojkašice, osvajačice Evropske lige, proglašene najboljim ženskim timom. 

Davis cup reprezentacija Srbije proglašena je za najbolju ekipu u individualnom sportu. Za trenera godine proglašen je Slovak Marjan Vajda, trener Novaka Đokovića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.