Đoković teškom mukom do polufinala Šangaja

Slavio u tri seta

Đoković teškom mukom do polufinala Šangaja

Novak Đoković nije bio na svom nivou, ali je ipak izborio plasman u polufinale Šangaja nakon pobjede nad Mischom Zverevim.

Đoković je savladao 110. tenisera svijeta poslije velike borbe u tri seta (3:6, 7:6, 6:3).

Prvi reket svijeta pretrpio je brejk u trećem gemu prvog seta i taj zaostatak nije uspio nadoknaditi do kraja dionice.

Po Đokovića je loše počeo i drugi set, pošto je Zverev u drugom gemu još jednom stigao do brejka. 

Ipak, Novak je uzvratio istom mjerom i bez izgubljenog poena vratio se u igru. Vezao je potom Nole još tri gema, pa je tako došao do preokreta (4:3).

110. igrač na ATP listi, međutim, nije gubio samopouzdanje. Odličnom igrom u završnici seta uspio je da vrati brejk zaostatka i izbori se za taj-brejk.

Uslijedio je furiozan start Đokovića, koji za kratko vrijeme dolazi do 4:0. Uz male oscilacije u igri, Novak privodi dionicu kraju (7:4) i izjednačuje rezultat.

U odlučujućoj dionici Novak je zaigrao dosta kvalitetnije i bez većih problema okončao je ovaj dio igre u svoju korist. Za osvajanje trećeg seta bio mu je dovoljan jedan brejk, koji je napravio u drugom gemu.

U polufinalu turnira Đoković će igrati protiv Španca Roberta Bautista-Aguta.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi