Đoković u četvrtfinalu

Australian Open

Đoković u četvrtfinalu

Najbolji teniser svijeta, Novak Đoković, savladao je u osmini finala domaćeg predstavnika, Lleytona Hewitta.

Srbijanac se plasirao u četvrtfinale Australian Opena, savladavši Hewitta sa 6-1, 6-3, 4-6, 6-3. Prva dva seta je popularni Nole dobio sa lakoćom. Početak trećeg seta donosi nastavak dominacije Đokovića, koji je imao prednost od 3:0.

Međutim, tada se iskusni Hewitt vraća i osvaja set, rezultatom 6:4. Četvrti set je bio i odlučujući, a Novak je napravio break na vrijeme i poslije skoro tri sata igre došao do pobjede. U borbi za polufinale će igrati protiv odličnog Davida Ferrera, koji je jutros savladao Richarda Gasqueta.

Australian Open, osmina finala:
Murray A. (Gbr) - Kukushkin M. (Kaz) 6-1, 6-1, 1-0 Kukushkin predao
Nishikori K. (Jpn) - Tsonga J.-W. (Fra) 2-6, 6-2, 6-1, 3-6, 6-3
Gasquet R. (Fra) - Ferrer D. (Esp) 4-6, 4-6, 1-6
Đoković N. (Srb) - Hewitt L. (Aus) 6-1, 6-3, 4-6, 6-3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.