Đoković u dva seta protiv Haasa
Del Potro nadigrao Melzera

ATP turnir u Indian Wellsu

Đoković u dva seta protiv Haasa

Novak Đoković, branilac naslova na Indian wellsu prošao je u naredno kolo. Treći igrač svijeta protiv Nijemca Tomyja Haasa slavio je sa 2:0.
Prvi set Đoković je lako riješio u svoju korist. Bilo je 6:2 uz potpunu dominaciju raspoloženog Srbijanca.
No, u drugom je Haas pružio mnogo jači otpor. Set, a samim tim i meč odlučen je u 13-toj igri (7:1) pa je tako branilac naslova sačuvao malo svježine za odlučujuće bitke na jednom od, kako je naveo, najdražih turnira.

Veoma uzbudljiv meč odigrali su Juan Martin Del Potro i Jurgen Melzer. Nakon 6:2 u prvom setu za Argentinca, šestog nositelja, Austrijanac je u drugom uzvratio na isti način, da bi u odlučujućem bilo 7:6 (7:2) za odličnog Del Potra koji će se u sljedećem kolu sastati sa boljim iz meča Isner (SAD) - Safin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.