Đoković u prilici da odbrani naslov

Drugi put zaredom u finalu Miamija

Đoković u prilici da odbrani naslov

M. Maksimović

Branitelj naslova Novak Đoković je na najboljem putu da napravi ono što su uspjeli na ovom turniru Pete Sampras, Andre Agassi i Roger Federer. Ova trojica tenisera su uspjela odbraniti naslov pobjednika, s tim da je Agassi to napravio dva puta.

Prvi igrač svijeta je u polufinalu pobjedio Juana Monaca 6-0, 7-6(5), a posebno je bio impresivan u prvom setu. Set je trajao 25 minuta, Monaco nije uhvatio niti gema. U drugom setu je Argentinac zaigrao ipak nešto bolje.

 

 

U prvom gemu je Argentinac spasio jednu break loptu, u petom je spasio još jednu, ali je Novak ipak došao do breaka.Novak se spašavao u narednom gemu, izvukao je tri vezane break lopte,na kraju je zadržao break prednosti.

 

 

U desetom gemu je Novak opet spašavao break lopte, ali je dvostrukom servis greškom ''spasio'' Monaca koji je izjednačio na 5-5.

 

 

U tie breaku su teniseri osvojili prvih sedam poena na svoj servis, a onda je došao mini break Đokovića.Kod rezultata 6-4 u tie breaku, Đoković  propušta prvu, ali ne i drugu meč loptu. Ovom pobjedom Novak je stigao do 19.finala na turnirima Masters serije, a u finalu će igrati protiv Andyja Murraya.

 

Prvi titulu u Miamiju je Novak osvojio 2007.godine kada je u finalu pobjedio Guillerma Canasa 6–3, 6–2, 6–4, dok je prošle godine savladao Nadala 4–6, 6–3, 7–6(4). U sutrašnjem finalu, Novak će imati priliku da se revanšira Andyju Murrayu za poraz u finalu 2009.godine.

 

Polufinale:

Novak Đoković (Srb,1) - Juan Monaco (Arg,21) 6-0,7-6(5)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.