Đoković u prvom kolu na Španca Tommyja Robreda

Održan žrijeb za turnir u Dubaijiu

Đoković u prvom kolu na Španca Tommyja Robreda

D. Vejo

Sve je spremno za turnir Serije 500 u Dubaiju. U prvom kolu Novak Đoković sastat će se sa španskim teniserom Tommyjem Robredom, dok će Viktor Troicki snage odmjeriti sa Marcusom Baghdatisom.

Mnogi teniski stručnjkaci smatraju da bi prvi krug takmičenja prvi teniser svijeta morao proći bez prevelikih poteškoća. Ukoliko prođe, Đoković bi u narednoj rundi snage mogao odmjeriti sa boljim iz meča dva kvalifikanta, tačnije između Tunižanina Maleksa Jazirija i Indijca Yuki Bhambrija.

Otišlo se i korak dalje pa je tako pretpostavljan i put do četvrtfinala kao i polufinala. U četvrtfinalnom meču, srbijanski teniser mogao bi ukrstiti koplja protiv još jednog Španca Feliciana Lopeza, koji ove godine igra sve bolje, dok bi mogući protivnik u polufinalu ukoliko se svi parametri poklope, mogao biti čak i  Viktor Troicki.

Drugi dio šešira predvodi Wawrinka, koji se u prvom kolu sastaje sa Stakhovskim. Od zvučnih imena šešira koji predvodi Wawrinka nalaze se još Ćorić, Berdych, Kyrgios i drugi.

Na ovom teniskom spektaklu neće učestvovati Roger Federer, koji zbog povrede nije u mogućnosti da igra. Novak Đoković će se boriti za peti trofej u Dubaiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti