Đoković u sjajnom meču savladao Ćorića i izborio 1/4 finale Beča

Hrvat propustio brojne šanse

Đoković u sjajnom meču savladao Ćorića i izborio 1/4 finale Beča

Novak Đoković, prvi tenisač svijeta, plasirao se u 1/4 finale ATP 500 turnira u Beču.

On je večeras u sjajnom meču savladao odličnog i borbenog hrvatskog igrača Bornu Ćorića s 2:0 po setovima (7:6, 6:3).

Nije mnogo nedostajalo da konačan ishod, ili barem rezultat budu dosta drukčiji. Ćorić je bio igrač po čijem se ritmu igralo u prvom setu. Imao je Borna čak četiri set lopte i prije tie breaka, a u trinaestoj igri Hrvat je propustio još tri. Na svakoj set lopti Ćoriću je nedostajalo malo odlučnosti, baš one koja izdvaja najbolje od dobrih. Đoković je pronalazio način da spasi svaku tu priliku koju je stvorio Hrvat i na kraju dobio prvi set nakon maratonskih 13:11 u tie-breaku.

U 2. setu Hrvat je malo popustio što je bilo dovoljno da Đoković jednom breakne svog rivala i dođe do naoko sigurne pobjede. Srbin će u 1/4 finalu igrati protiv boljeg iz duela Talijana Sonega i Poljaka Hurkacza. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi