Đoković u trećem kolu, Tsitsipas prošao bez borbe, drama pripala Čiliću

Bez iznenađnje u muškoj konkurenciji

Đoković u trećem kolu, Tsitsipas prošao bez borbe, drama pripala Čiliću

A. Čaušević

Dnevni program drugog kola Australian Opena nije donio iznenađenja u muškoj konkurenciji. 

Novak Đoković je na terenu proveo nešto više od 90 minuta. Srbijanski teniser je sa sigurnih 3:0 pobijedio Itu Tatsuma. Japanac je osvojio svega sedam gameova. Đoković je meč riješio u svoju korist 6:1; 6:4; 6:2.

U narednu rundu se plasirao i Marin Čilić. U veoma uzbudljivom meču sa pet setova teniser porijekom iz Hercegovine slavio sa 3:2 u duelu protiv Benoita Paiera.

Čilić je dobio prvi set sa 6:2, da bi francuski teniser sa 7:6 i 6:3 preokrenuo, a onda je uslijedio novi preokret. Ovaj put u korist hrvatskog tenisera koji je četvrti set dobio sa 6:1 da bi odlučujući riješio u svoju koris sa 7(10):6.

Stefanos Tsitsipas se u treće kolo plasirao bez borbe s ob zirom da mu je Philipp Kohlschreiber predao meč. Još su prošli Fucsovics, Nishiooka, Pella i Querrey.

U ženskoj konkurenciji Naomi Osaka je pobjedom nad Saisai Zheng 6:2, 6:4 nastavila put ka odbrani titule. Na Australian Openu će i dalje nastupati tinejdžerka Cori Gauff koja je bila boljeod Sorane Cirstea sa 2:1 (4:6; 6:3; 7:5).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi