Đoković: Već mislim na Roland Garros
Foto: EPA

Đoković želi trofej u Parizu

Đoković: Već mislim na Roland Garros

Midhat Šljivak

Najbolji teniser svijeta, Novak Đoković, osvojio je proteklog vikenda peti naslov na Australian openu.

Apsolutni vladar Melbournea nakon nove titule u Australiji okreće se jedinom Grand Slamu kojeg nema u svojim vitrinama, Roland Garrosu.

"Moja filozofija je jednostavna, živim čvrsto s obje noge u sadašnjosti. Svi prolaze kroz fizičke krize, gube koncentraciju zbog grešaka iz prošlosti. Mentalno su stalno između prošlosti i budućnosti, a bitka treba da se vodi u sadašnjosti", rekao je Đoković.

Đoković je priznao kako razmišlja o Roland Garrosu, jedinom Grand Slamu kojeg nije osvojio.

"Slagao bih kada bih rekao da ne mislim na Roland Garros. Međutim, mislim da je Rafa Nadal najveći favorit za osvajanje", dodao je Novak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti