Đoković: Vrijeme je za dužu pauzu

Srbijanski teniser najavio da će neko vrijeme odmarati

Đoković: Vrijeme je za dužu pauzu

D. Rakanović

Srbijanski teniser Novak Đoković predao je meč Tomašu Berdychu u četvrfinalu Wimbledona. 

Novak je prvi set izgubio u taj-brejku, gubio je 2:0 u drugom, a onda je odlučio da preda meč zbog problema sa povredom lakta. 

"Nije u pitanju rame, kao što su neki pisali, već lakat koji me muči više od godinu i po. Pokušao sam se dovesti u stanje za igru, prije meča sam proveo dva i po sata na tretmanu, ali nije pomoglo. Pola sata sam igrao s nepodnošljivim bolovima", rekao je Đoković. 

On je najavio da će razgovarati sa specijalistima kako bi pronašli dugoročno rješenje. 

"Nisam razmatrao da predam prije meča, uvijek volim da izađem na teren i da se nadam. Osjećao sam da igram najbolje u posljednjih deset meseci, od Eastbourna nisam izgubio set i jeste razočaravajuće, ali takve stvari dešavaju se u životu. Otkad imam ovu povredu, ovo je najgori bol koji sam osjetio. Razmatrao sam pauzu. Specijalisti nisu bili baš jasni u pregledu opcija - operacija ili slično. Što više igram, to je gore, pauza je nešto što ću morati da razmotrim", rekao je Đoković.

"Moram da budem zahvalan, imao sam jako malo povreda, nikada nisam imao operaciju. Ja sam jedini koji nije imao neku veliku pauzu ili operaciju, Nikada nisam imao takve pauze kao Federer ili Nadal. Sada dolazi neka vrsta kamate, ovo su posljednji jači signali tijela da moram nešto drugačije da uradim. Vidjećemo kako to mogu da riješim", poručio je Đoković.

Srbijanski teniser je najavio da će neko vrijeme pauzirati. 

"Jedino što mi je na pameti je odmor. Nemam pomisao da je kraj iza ugla. Tokom cijele karijere nisam imao ovakve probleme, uvijek sam slijedio raspored časova, nisam imao ukore, ali možda ću izostati sa narednog polugodišta", zaključio je Đoković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi