Đoković za vodstvo Srbije 2:0
Srbija čeka na prolaz prvog kruga

Srbija plizu četvrtfinala

Đoković za vodstvo Srbije 2:0

M. Maksimović

Reprezentacija Srbije nakon prvog dana meča u Beogradu vodi 2:0 protiv oslabljene selekcije Sjedinjenih Američkih Država. Drugi bod za Srbiju prvog dana je osvojio Novak Đoković koji je savladao Sama Querreya u četiri seta, 6-2,7-6(4),2-6,6-3.

Meč je trajao tri sata i 25 minuta, a završio je na kraju prema očekivanju, iako je Querrey mogao meč odvući u pet set. U prvom setu Nole nije imao problema, sa duplim breakom je odjurio prema prvom setu, bilo je 6-2. Querrey je u drugom gemu drugog seta stigao do breaka, uskoro je poveo 4-1, došao je do četiri set lopte, ali je Đoković u sedmom gemu uzvratio,pa se na kraju igrao tie break u kojem je uspješniji teniser iz Srbije 7-4. Querrey je odlično krenuo u trećem setu, break u petom, pa break u sedmom gemu za čistih 6-2. U četvrtom setu je presudan bio jedan break, onaj Đokovića iz drugog gema.

Srbija - SAD 2:0
Novak Đoković - Sam Quarrey 6-2,7-6(4),2-6,6-3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.