Đoković zadovoljan i pored poraza

Đoković zadovoljan i pored poraza

Novak Đoković nije mogao preko Rafaela Nadala u finalu Mastersa u Rimu, ali je srbijanski teniser ipak zadovoljan svojom igrom u tom meču.

Nadal je od Đokovića bio bolji u dva seta, sa 7:6, 6:2 i tako osvojio treću titulu u posljednje tri sedmice, nakon pobjeda u Monte Carlu i Barceloni.

Đoković nije uspio odbraniti titulu najboljeg u Rimu, pa će od 11. maja pasti na četvrtu poziciju ATP liste, iako je treće mjesto držao od avgusta 2007. godine. Turnir u Rimu je priprema za Roland Garros, koji počinje za tri sedmice.

-    Nije da nisam imao svojih šansi, ali je Nadal mnogo bolje od mene izdržao pritisak i upravo je zato najbolji na svijetu. Bez obzira na poraz u finalu, zadovoljan sam svojim nastupom u Rimu, kazao je Đoković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.