Đoković zgazio Struffa za četvrtfinale Roland Garrosa

Srbijanac bez većih problema stigao do novog trijumfa

Đoković zgazio Struffa za četvrtfinale Roland Garrosa

S. Grebović

Novak Đoković se bez većih problema dokopao četvrtine finala Otvorenog prvenstva Francuske jer je sa 3:0 savladao Nijemca Jana Lennarda Struffa.

Prvi reket svijeta je slavio maksimalnim rezultatom 3:0, po setovima 6:3, 6:2, 6:2.

U prvom setu se igralo gem za gem da bi Đoković pri rezultatu 4-3 napravio brejk i set lagano priveo kraju. U druga dva je imao još manje poteškoća jer je protivniku do kraja meča prepustio svega četiri gema i rutinski ga savladao. 

Nijemac jeste imao brejk šansu u trenutku kada je Novak servirao za set, ali je on odmah odgovorio, vezao tri poena i zasluženo slavio.

Srbijanski teniser će u narednoj rundi snage odmjeriti sa pobjednikom duela između Fabia Fogninija i Alexandera Zvereva koje je na rasporedu danas.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi