Dolgopolov namučio Đokovića, Isner bolji od Raonica

Dolgopolov namučio Đokovića, Isner bolji od Raonica

A. Beganović

Poznati su učesnici četvrtfinala Mastersa u Miamiju, a najprijatnije iznenađenje u osmini finala je priredio John Isner.

Američki teniser je u osmini finala bio bolji od favoriziranog Miloša Raonica. Slavio je Isner sa 2:1 po setovima s tim što su sva tri seta odlučena u trinaestoj igri.

Dobar otpor najboljem svjetskom teniseru Novaku Đokoviću pružio je Alexandr Dolgopolov. Đoković se morao dobro potruditi za trijumf, odnosno Ukrajinac je prvi set dobio u trinaestoj igri, da bi Đoković uzvratio sa 7:5. U trećem setu je na terenu postojao samo jedan igrač, odnosno Đoković je slavio sa 6:0.

Monfils je zbog povrede predao meč Berdychu, koji je imao prednost od 1:0 i 3:2, Thiem je u jako zanimljivom meču savladao Mannarina (7:6, 4:6, 7:5).

Plasman u četvrtfinale su osigurali i Monaco, Nishikori, Murray i Ferrer. Nishikori je bio ubjedljiv protiv Goffina (6:1, 6:2), Murray se mučio sa Andersonom (6:4, 3:6, 6:3), Monaco je nadigrao Verdasca (6:3, 6:3), dok je Ferer bio bolji od Simona (7:6, 6:0).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.