Dolgopolov nemoćan protiv sjajnog Nadala
Foto: EPA

Španac se plasirao u četvrtfinale US Opena

Dolgopolov nemoćan protiv sjajnog Nadala

Rafael Nadal i Alexandr Dolgopolov su odmjerili snage u osmini finala US Opena. Ukrajinac nije imao odgovor na sjajnu igru Nadala, pa je svjetski broj jedan na kraju slavio rezultatom 3:0, po setovima 6:2, 6:4, 6:1.

Nadal je do trijumfa došao za sat i 42 minute, a od samog početka je bilo jasno da će ukrajinskom teniseru biti jako teško zaustaviti raspoloženog Rafu.

Nadal je već u trećem gemu prvog seta došao do prvog brejka i poveo sa 2:1. Dolgopolov je ostao bez servisa i u sedmom gemu što je bilo dovoljno Nadalu da povede sa 1:0 u setovima.

U drugom setu je Dolgopolov pružio nešto jači otpor, ali svejedno premalo da ugrozi Nadala kojem je brejk u devetom gemu bio dovoljan da povede sa 2:0.

U trećem setu se igra Dolgopolova potpuno raspala, pa je Nadal lagano priveo meč kraju. 

Rafael Nadal će u četvrtfinalu odmjeriti snage s boljim iz duela Goffina i Rubleva

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi