Dolgopolov siguran, Kerber "pomela" Witthoeft

Dolgopolov siguran, Kerber "pomela" Witthoeft

Adnan Beganović

Ukrajinski teniser Alexandr Dolgopolov plasirao se u 2. kolo trećeg Grand Slama sezone, Wimbledona.

Dolgopolov je u 1. kolu bez većih problema nadigrao domaćeg tenisera Kylea Edmunda. Slavio je Ukrajinac sa 7:6, 6:1, 6:2.

Sa maksimalnih 3:0 po setovima francuski teniser Benoit Paire je nadigrao Mikhaila Youzhnyja. Prva dva seta Francuz je riješio u svoju korist rezultatom 6:4, dok je u trećem slavio sa 6:3.

U 2. kolu Wimbledona igrat će i Španac Roberto Bautista, te njemački teniser Dustin Brown. Bautista je na ortvaranju po mnogima najznačajnijeg Grand Slama nadigrao Belgijanca Rubena Bemelmansa (6:1, 6:3, 7:6), dok je Bwown u četiri seta savladao Yen-Hsun Lua (3:6, 6:3, 7:5, 6:4).

Kod teniserki najzanimljiviji meč su odigrale Anastasia Pavlyuchenkova i Mona Barthel. Njemačka teniserka je prvi set dobila nakon trinaeste igre, a istom mjerom joj je u drugom uzvratila Ruskinja, koja je u trećem bila mnogo ubjedljivija (6:2).

Njemačka teniserka Angelique Kerber je s terena "pomela" sunarodnjakinju Karinu Witthoeft (6:0, 6:0), dok je Holanđanka Bertens uspjela osvojiti samo jedan gem u duelu sa Petrom Kvitovom (6:1, 6:0).

Plasman u 2. kolu osigurale su i Garbine Muguruza, koja je nadigrala Varvaru Lepchenko (6:4, 6:1), te Elina Svitolina, koja je u tri seta nadigrala Misaki Doi (3:6, 6:3, 6:2).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.