Donna Vekić nemoćna protiv Venus Williams
Foto: EPA

Wimbledon

Donna Vekić nemoćna protiv Venus Williams

Edmir Škorić

Mlada hrvatska teniserka Donna Vekić ispala je u prvom kolu Wimbledona.

Vekićeva je na otvaranju Grand Slama poražena od iskusne Amerikanke sa 7:6, 6:4.

Hrvatica je igrala dobro u određenim dijelovima meča, no nedovoljno da eliminiše iskusnu Venus, koja će u drugom kolu igrati protiv Marije Sakkari, koja je u dva seta bila bolja od Kineskinje Zheng.

Kirsten Flipkens igra dobro na travi u ovoj sezoni, potvrdila je to pobjedom nad Amerikankom Nicole Gibbs. Bilo je 6:3, 6:1 za 51. igračicu svijeta.

Madison Keys, deveta igračica svijeta, s 6:3, 6:1 nadigrala je Njemicu Lauru Siegemund i u drugom kolu će igrati protiv Flipkens. 

Dodajmo još da je Sara Errani sa 6:4, 6:4 savladala Rumunku Tig, dok je Ana Ivanović neočekivano ispala od Ruskinje Alexandrove sa 6:2, 7:5. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti