Druga pobjeda Nadala
Novak je imao problema sa sočivima

U grupi A se čeka treće kolo

Druga pobjeda Nadala

M. Maksimović

Pobjedom nad Novakom Đokovićem, Rafael Nadal je zaključio drugo kolo grupne faze završnog turnira u Londonu. Rafa je slavio 7-5, 6-2, ali još uvijek nije potvrdio nastup u polufinalu. U trećem kolu igra protiv Tomasa Berdycha, dok se Đoković sastaje sa Andyjem Roddickom.

Meč je trajao sat i 52 minute, Nadal je imao osam break prilika, četiri je iskoristio, dok je Đoković od pet realizovao samo jednu.U prvom setu je publika mogla uživati, pogađali su i jedan i drugi, bilo je lijepih poena, gemovi su trajali po sedam,osam minuta.

Nadal je prvi stigao do breaka u petom gemu, imao je tri break lopte, treća je bila sretna, odigrao je odličan volej na mreži.Đoković je odmah uzvratio u narednom gemu, a onda je stigla kraća pauza, Novak je morao promijeniti sočiva.U nastavku sve do 11 gema oba tenisera drže svoje servise.U tom gemu Đoković je prvo napravio dvostruku, a onda je bekhand bio loš. Nadal je u sljedećem gemu grčevito branio break, Novak je imao tri break lopte, ali su sve tri otišle u nepovrat.

Početak drugog seta u mnogome je odredio krajnji rezultat.Nadal je krenuo odlično, sa duplim breakom je stigao do 3-0 i Novaku nije bilo spasa.

Drugo kolo,grupa A:
Rafel Nadal (Špa,1) - Novak Đoković (Srb,3) 7-5,6-2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.