Drugo evropsko zlato za Ovtcharova

Freitas nemoćan

Drugo evropsko zlato za Ovtcharova

Dž. Mrakić

Peti stonoteniser svijeta, Nijemac Dimitrij Ovtcharov, drugi put zaredom osvojio je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u singl konkurenciji.

On je u finalu bio bolji od trećeg igrača Evrope, Portugalca Marcosa Freitasa, protiv kojeg je slavio 4:1 u setovima.

Ovtcharov je ovom pobjedom osvojio drugo evropsko zlato u karijeri što se tiče singl konkurencije, s obzirom da je slavio titulu i prije dvije godine na Evropskom prvenstvu u austrijskom Schwechatu.

Inače, od 15 medalja koliko je njemački predstavnik osvojio na velikim takmičenjima (EP, SP i OI) prije ovogodišnjeg Evropskog prvenstva, tek tri su bile osvojene u singl konkurenciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.