Duranspahić i Hadžiahmetović napredovali za sto mjesta

Svjetska rang lista u stonom tenisu

Duranspahić i Hadžiahmetović napredovali za sto mjesta

Mjesec dana prije početka Svjetskog prvenstva u stonom tenisu za seniore i seniorke koje će se održati u Tokiju izašla je najnovija rang lista.

Naši najbolji igrači i reprezentativci u muškoj konkurenciji i u ženskoj konkerenciji Admir Duranspahić i Emina Hadžiahmetović napredovali čak za stotinu mjesta.

Admir Duranspahić je trenutno na svjetskoj rang listi među 200 igrača svijeta, tačnije na 197. Mjestu, a na evropskoj na 95. mjestu.

Emina Hadžiahmetović je sa 475. mjesta skočila na 313. mjesto seniorske rang liste svijeta.

Bitno za napomenuti jeste da su ovi pomaci na Svjetskoj rang listi odličan preduslov za odlazak naša dva predstavnika na Olippijske igre u Brazil 2016 godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.