Duranspahić i Hadžiahmetovićeva najbolji stonoteniseri u BiH

Duranspahić i Hadžiahmetovićeva najbolji stonoteniseri u BiH

U Sarajevu je proteklog vikenda održano Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine u stonom tenisu za seniore i seniorke.

Domaćin prvenstva je bio STK "Stens-Euroasfalt" iz Sarajeva, relativno nov stonoteniski klub koji je bio na visini zadatka i pokazao je sjajne organizatorke sposobnosti. Na prvenstvu je nastupilo stotinjak takmičara i takmičarki.

Favoriti su ispunili očekivanja, pa su titule odbranili Hadžiahmetović Emina (Spin 2012 - Sarajevo) i Duranspahić Admir (Francuska).

U muškoj konkurenciji, u finalu Duranspahić je bio bolji od Jašarević Feđe (Aladža - Sarajevo) sa 4:0, a treće mjesto i bronzane medalje osvojili su igrači Mostara Bobaš Ivan i Aličić Armin.

Najbolji muški dubl je Konjić Edin / Dizdarević Mirza (Mladost - Zenica). Oni su u finalu bili bolji od Šehić Adnana i Rizvanović Admira (Vitez - Vitez). Treće mjesto podjelile su kombinacije Muftić Amer / Jašarević Feđa (Aladža - Sarajevo) i Anes Alić (Aladža - Sarajevo) / Ferhatović Mustafa (Bosna - Sarajevo).

Hadžiahmetović Emina (Spin 2012 - Sarajevo) je 6. put uzastopno osvojila titulu seniorske prvakinje BiH. Ovoga puta, u finalu je bila bolja od Prijedorčanke Antonić Miljane sa maksimalnih 4:0. Treće mjesto podjelile su Kerkez Dragana (Stens-Euroasfalt - Sarajevo) i Bušatlić Belma (Željezničar - Sarajevo).

U konkurenciji ženskih dublova trijumfovala je kombinacija iz prijedora Antonić Miljana / Milojica Sanja. U finalnom meču Prijedorčanke nisu posustale ni nakon 0:2 u setovima protiv Hadžiahmetović Emine i Bašakarad Ivone. Treće mjesto pripalo je kombinacijama Jojić Dajana (Banja Luka - Banja Luka) / Kovač Ajla (Spin 2012 - Sarajevo) i Balić Daniela (Prijedor - Prijedor) / Haračić Edina (Bugojno - Bugojno).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.