Dva Poljaka u četvrtfinalu Wimbledona

Rezultati Wimbledona

Dva Poljaka u četvrtfinalu Wimbledona

Midhat Šljivak

Poljska će među osam najboljih na Wimbledonu imati čak dvojicu tenisera, a danas su plasman u četvrtfinale obezbijedili Jerzy Janowicz i Lukasz Kubot.

Janowicz je danas nakon više od tri sata igre savladao Austrijanca Jurgena Melzera sa  3:2 u setovima 3:6, 7:6, 6:4, 4:6 i 6:4.

Melzer je odlično odigrao prvi set, kojeg je na kraju i dobio sa 6:3. Igrao je Austrijanac dobro i u drugom setu, ali je Janowicz ipak u tie-breaku osvojio treći set sa 7:6, a potom je i treći set riješio u svoju korist 6:4.

Melzer nije odustajao, te je u četvrtom setu uzvratio sa 6:4, ali je u odlučujućem petom setu Janowicz napravio odlučujući break u trećem gemu, te je sigurnim servisom sačuvao prednost do kraja, te je došao do pobjede.

Lukasz Kubot je također sa 3:2 po setovima 4:6, 6:3, 3:6, 6:3 i 6:4 savladao francuskog tenisera Adriana Mannarina.

Upravo će u četvrtfinalu Poljaci igrati međusobni duel.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti